مظفری ادامه داد: مثلا در تولید نهال به صورت بذر تفرق صفات ایجاد شده و این سبب میشود ما محصول یکپارچه برای فروش نداشته باشیم؛ در تولید به صورت قلمه و پیوند تفرق صفات نداریم، اما امکان انتقال بیماری وجود دارد.
این کارشناس باغداری همچنین بیان کرد: برخی از گونهها را نمیتوان به صورت قلمه و پیوند تکثیر کرد، اما به روش کشت بافت هیچ محدودیتی نداریم و با یک جوانه از گیاه میتوان به مقدار نامحدود نهال سالم تولید کرد. به طور مثال وقتی از روش قلمه زدن استفاده میکنیم هم محدودیت فصلی و هم محدودیت زمانی داریم.
مظفری افزود: برخی شرکتها مانند ایتاصدرا با بهترین امکانات و با کمک این مدل از تکثیر با یک جوانه میلیونها نهال سالم تولید میکنند که این نهالها شناسه دارند و عاری از هر نوع بیماریاند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کشاورزان با کشت بافت آشنایی دارند، اظهار کرد: کشاورزان نهالها را بدون توجه و از کنار خیابان میخرند که سالم نیست و هیچ تضمینی وجود ندارد که رقم مناسبی برای منطقه مورد نظر باشد.
این کارشناس باغداری در پایان گفت: در ایران نوعی باکتری برای نهال وجود دارد که سبب میشود نتوانیم به خارج نهال بفروشیم، اما وقتی با روش کشت بافت نهال تولید کنیم میتوانیم آن را داخل شیشه به کشورهای دیگر بفروشیم و صادرات نهال داشته باشیم.
درباره این سایت